Our News

Lawatan Pihak Cyber Security ke OPA

17.7.17 Lawatan dari rombongan Cyber Security ke OPA pada pukul 10.00 pagi adalah amat bermakna. Bertepatan dengan konsep Dari OP untuk OPA, telah memberi manafaat kepada OPA secara khusu dan OP semua secara amnya. Perbincangan untuk menaik taraf keselamatan sistem OPA website yang baru di lancarkan dengan beberapa cadangan melalui sessi perbincangan. Rombongan dari Cyber Security di ketuai oleh Chief Technical Officer OP Solahuddin bersama OP Mustapha Ahmad dan OP Tajul Josalmin.

Lawatan ini susulan dari serangan "Ransomeware" beberapa minggu lepas yang menyebabkan OPA website kehilangan semua data dan maklumat ahli yang sudah mendaftar. Di anggarkan seramai 400 ahli sudah mendaftar.

Kami memohon maaf kepada semua OP yang sudah mendaftar dan anda sarankan untuk mendaftar semula sebagai ahli. Pembelian dalam online sudah bermula dan kami berharap OP yang sudah mendaftar dapat mengunakan sepenuhnya pembelian melalui laman web OPA.

Kami bercadang untuk menambah barangan dalam waktu terdekat untuk memberi pilihan lebih pada semua OP.

Pihak OPA ingin merakamkan ribuan terima kasih pada pihak Cyber Security yang begitu perihatin dan mengambil berat tentang keselamatan sistem OPA website yang baru di perkenalkan.

  • 18 July 2017
  • 12:31 AM

Recent News